נגינה בשלושת השבועות על מנת להתרים

חדשות כיפה רבני בית הלל 10/07/17 21:10 טז בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אנחנו מקיימים בחופש קייטנה לילדים עם מוגבלויות ואנחנו צריכים תרומות.

אוטוטו מתחילים שלושת השבועות ואנחנו רוצים להתרים בירושלים עם כלי נגינה ושירים השאלה היא אם מותר לנו לנגן על מנת להתרים?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית ברצוני לברך אתכם בברכת עלו והצליחו ולומר לכם יישר כח על פועלכם החשוב מאד. יהי נועם ד' עליכם ועל מעשה ידיכם ותצליחו.

כעת, לעצם השאלה.

ידוע הסיפור על בחור ישיבה שהיה בפגישות שידוכין, וכשהגיעו ימי בין המצרים, שאל את הרב האם הוא יכול להתגלח, שכן הוא חושש שזיפי זקנו יפגעו בו בפגישותיו.

לאחר שהרב נתן לו היתר לכך, יצא הבחור לפגישת שידוכין שבסופה, הבחורה אמרה לו שאין ברצונה להמשיך ולהיפגש. וכששאל אותה מדוע, אמרה לו, כיון שכעת בין המצרים ואתה מתגלח בהם...

אמנם, יש צדדים להתיר בשעת הצורך נגינה גם בימי בין המצרים, כגון כאשר מתלמד ומתרגל וכד', כך שרואים שלצורך גדול ניתן להתיר. אולם נשאלת השאלה, האם עצם נגינתכם בזמן ימי בין המצרים לא עלול לגרום לאנשים שלא לתרום.

במידה ותחליטו שזו הדרך הטובה ביותר להשיג את התרומות לצורך קייטנת הילדים, הרי שיש לכם על מי לסמוך. אולם עדיף לעשות זאת לפני ר"ח אב, שאז מתרבה האבלות.

בהצלחה רבה!

התשובה ניתנה ע"י הרב ירֹחם שמשוביץ