מפלגה חילונית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/17 14:06 יח באב התשעז

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני לשאול האם לאדם ירא שמיים ושומר תורה ומצוות מותר להצביע בבחירות בלבד למפלגה חילונית (להבדיל מהתפקדות למפלגה וחברות בה).

אודה לתשובה המפנה לאסמכתאות הלכתיות.

בברכת התורה ובתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הרמב"ם הלכות דעות פ"ו ה"א כתב:

דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר רעיו וחבריו ונוהג במנהג אנשי מדינתו, לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים לישב אצל החכמים תמיד כדי שילמד ממעשיהם. עיי"ש בהמשך דברי הרמב"ם על מעלת חברי האדם.

מפלגה בד"כ איננה חברים אבל יש השפעה לאופן ההצבעה של האדם לבין ההתנהגות הכוללת של האדם, ועל כן אדם צריך להשתדל להדבק בטובים. אבל צריך לדעת שהטובים לא נמדדים רק בדת וקיום מצוות אלא בהרבה דברים נוספים, כגון: יחס לזולת, ארץ ישראל, כבוד ישראל ועוד הרבה דברים, לכן אי אפשר לומר שאסור להצביע למפלגה חילונית, צריך לדעת מיהם האנשים העומדים בראשה מה דרכם ומה אורח חייהם ורק אז להחליט.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ