לחם ללא גלוטן בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/07/17 19:56 כו בתמוז התשעז

שאלה

כבוד הרב/ רבנים נכבדים,

אני מתגורר בחו"ל (הולנד) עם משפחתי, ורציתי לשאול האם מותר לאכול לחם ללא גלוטן וללא לקטוז שמוכרים פה בחנויות? לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית בנושא.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה יש לדעת אלו חומרים משתמשים בעשיית הלחם, כמו כן באלו שומנים מורחים תבניות וכדו'. אם שאלתך היא לעניין פת עכו"ם, יש לדעת שאין דיני פת עכו"ם אלא בחמשת המינים וכל שאינו מחמשת מינים אין בו פת עכו"ם, אבל יש בו בשולי עכו"ם שצריך יהודי לעשותו.

מבין המצרים נראה אור גדול

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ