בנתיב האבות חידשו את ההתבצרות באחד המבנים שאמור להיהרס מאחר ולטענתם הם קיבלו התראות על כך שהמבנה יפונה על ידי כוחות הביטחון בימים הקרובים.
מדובר במבנה המשמש נגרייה ותושבי השכונה לצד פעילים שהגיעו לתמוך בהם התארגנו לשהות ארוכה מחשש שהצירים לשכונה ייחסמו.
שכונת נתיב האבות שוכנת ביישוב אלעזר שבגוש עציון והיא כוללת 17 מבנים שבג"ץ קבע כי יש לפנותם עד חודש מארס 2018. לפי פסיקת בית המשפט הבתים נבנו על קרקע לא מוכרזת ועל כן הם לא התירו למדינה להסדיר אותם.
תושבי השכונה טענו כי חלק מהבתים בנויים על אדמות המדינה ורק חלקים קטנים מהם נבנו על קרקע שאינה מוכרזת. למרות זאת השופטים סירבו להצעת ניסור החלקים הרלוונטים והורו על הריסה כוללת של המבנים.
בתחילת השבוע הגיעו למקום שרים וח"כים רבים שקראו לראש הממשלה למצוא פתרון לתושבים. שר החינוך נפתלי בנט אמר כי "יותר מדי זמן מדיניות מדינת ישראל נעה בכיוון לא נכון", אמר בנט והוסיף כי "יותר מדי שנים המדינה נתנה יד להרס ישובים. אלו הן פירות הביאושים של ממשלות קודמות". וכי הוא "קורא לראש הממשלה- תרצה מאוד מאוד לשמור על נתיב האבות אנחנו נגבה אותך ונהיה מאחוריך".