חדשות כיפה

דג לחג: סלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין

בהתרגש עלינו ראש השנה, נפרסם בימים הקרובים מתכונים חגיגיים וקלי הכנה למנות נפלאות שיככבו בשולחן החג. והפעם: דג סלמון בטעמים מתוקים ופירותיים. על לא דבר!

סלמון אפוי בג

צילום: באדיבות דורות/מוצרים ארקדי רסקין

סלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין - מומלץ להגיש עם תוספת לצד סלט רענן:

חג שמח ובתיאבון!


מצרכים (ל- 4 מנות):

4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד

2-4 כפות שמן זית

4 טבליות שום טרי קפוא 

4 טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא 

מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ 2 כפיות)

מלח ופלפל

1 תפוז

אופן ההכנה:

להוציא את השום והג'ינג'ר לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו  ולערבב יחד עם שמן הזית. 

להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה. 

להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר. לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם. 

יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון. 

לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז. 

 

המתכון באדיבות חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים

 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר