בחירת שם לילד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/05/24 11:11 ז באייר התשפד

שאלה

שלום,

ב"ה נולד לנו בן.

בעלי רוצה לקרוא לילד על שם אביו-דניאל ולתת סנדק לאבי. אני פחות מתחברת לשם ומעדיפה לקרוא לילד איתיאל ולתת סנדק לאבא של בעלי.

במשפחתי לא נהוג לקרוא בשמות ההורים.

אני ובעלי בכורים ולכן אין מנהג לקרוא בשמות במשפחות שלנו ואין ציפיות כך שאם לא נקרא בשם של ההורים הם לא יפגעו.

מה הרב חושב שנכון לעשות?

תשובה

שלום לכם ומזל טוב ללידה, תזכו לגדלו לתורה למצוות לחופה ולמעשים טובים,

אני מציע לנתק בין הסנדק לבין השם.

ואם לחבר אז לתת לאותו סבא את שני הדברים - זה מרגש מאד.

בד"כ הנוהג במרבית עדות לפחות ספרדים ואשכנזים ישראל לתת את מצוות הסנדק לבן הראשון לסבא מצד האבא. אם אין סיבה מיוחדת, עדיף לא לשנות.

לגבי השם יש מנהגים שונים.

בעדות מסוימות מקפידים לקרא לבן הראשון כשם אבי האב.

כאן תלוי בהקפדה אצלכם. אם הם מקפידים ואינם רוצה - תוסיפו כשם שני.

אם הם אינם מקפידים - תבחרו שם שנעים לשניכם. או כשם אבי האם.

שתזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו

דוד לוי