סחר בילדים ונשים בישראל ובעולם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 14/03/07 15:11 כד באדר התשסז

שאלה

האם כאשר אני קונה מוצרים ברשת שמתייחסת באופן מנצל ולא הוגן לעובדים, אני שותפה לניצול ועוברת בכך על איסור הלכתי?.

האם כאשר אני קונה מוצר שמיובא מארצות העולם השלישי ואני יודעת שתהליך היצור של המוצר כולל עבדות של ילדים(עבדות ילדים במטעי קקאו שמהפולים מייצרים שוקולד), האם אני עוברת על איסור הלכתי.

מה יחס התורה לעבדות המודרנית האם עליי למחות עליה או להתעלם כיוון שזה בעיקר ביחס לגויים

האם עליי כאדם דתי לפעול כנגד סחר בנשים במדינת ישראל, מתוך קריאת דברי הנביאים שעל זה תקיא אותנו הארץ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
בודאי שכל אדם ,ובמיוחד מי שנושא את שם אלוקי עולם ,חייב לעשות ככל יכלתו על מנת לבער את הנגע הנורא של ניצול ורדיה בבני אדם , לכל סוגיהם.
עם זאת , לדאבונינו , אין לנו ברירה אלא להשתמש בדברים שבעקיפין מזינים את הזוועות הללו, , וכיון שמדובר בדברים עקיפים - אין בכך איסור הלכתי.
אכן, אם מישהומודע לענין ורוצה להימנע מקניית מוצרים מסויימים - יש מקום לומר שזו מידת חסידות ,וכמו כל מידת חסידות - הרי זו משובחת , בתנאי שזה לא בא על חשבון דברים אחרים. (כשם שיש מי שמקפיד לא לקנות מתוצרת גרמניה וכד').
בברכה, אליעזר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן