התבטאויות הרב עובדיה יוסף שליט''א

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/09/03 18:19 ט באלול התשסג

שאלה

לכבוד

הרב שלום

וודאי שמעת את ההתבטאויות האחרונות של הרב עובדיה יוסף שליט"א כנגד הציבור הדתי לאומי בדרשתו האחרונה ועוד בנושא ה"תשובה" אמר הרב:

'אלה המפד"ל כופרים אפיקורסים ... הכופרים בכל התורה כולה ... מדין תורה מצווה להרוג כופרים ואפיקורסים"

עד כאן.

שאלתי היא לאור התבטאויות חמורות אלו, האם השתיקה וחוסר התגובה, היא התגובה הנכונה היות ומדובר בגדול בתורה ועלינו להרכין ראש ולספוג עוד ועוד התבטאויות מעין אלה ללא תגובה, האם אין כאן מצב של "לא תגורו מפני איש" ובהיעדר שום תגובה במצב רק מחמיר ומחריף וההתבטאויות רק מחמירות עד למצב בלתי נסבל!!!

האם ניתן להביע את מחאתנו וכאבנו ביחס לנאמר?

או שתגובה כלשהי עלולה לגרום לפגיעה בגדול בתורה ויש להימנע ממנה בכל מחיר ?

משפתנו שכלה את בנה, קצין צה"ל ביחידה מובחרת אשר נפל הפעילות מבצעית ביהודה ושומרון בשנה האחרונה, דברים שנאמרו חורים לנו מאוד, כואבים ומוסיפים לנו צער הנוסף על הצער הכבד בו אנו שרויים.

נודה לכבור הרב על תשובתו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

ראה.

אני מתקומם כמוך מדבריו הנוראיים.
אבל אסור לדבר מתוך כעס וריתחא. ולכן אני כותב את דברי בעדינות המקסימאלית. כל זאת על מנת לא לעורר מהומות.

עוד אומר לך שזאת לא הפעם הראשונה שהוא אומר את הדברים מעין אלו על הציבור הזה. אבל חודש אלול הוא לא הזמן להתכתש עם החסידים שלו שיש בהם כמה אנשים אלימים במיוחד. (לא כולם ח"ו).

בכל מקרה דעותי הם לא שונות מדעותיך. להערכתי גם דעותיו של אלי ישי לא שונות הרבה מדעותי רק שהוא לא יכול לומר אותם - אולי רק למקורבים ביותר.

אחדש לך ואומר שלדעתי גם הרב עובדיה עצמו הרבה פעמים כועס על עצמו על הדיבורים שלו שגרמו חילול השם נורא. אבל [למילים יש תכונה מוזרה - קשה להחזיר אותם לפה אחרי שהם יצאו.]

בקיצור - חוסר התגובה הפומבית שלנו נובע אולי מפחד ואולי מחודש אלול. ואולי הייתי צריך לשתוק ולא לענות כלל. אבל המילים שהוא אמר הם חריפות במיוחד ומאוד מאוד לא נכונות ואם אסור לשתוק על בזיון תלמיד חכם, כ"ש שאסור לשתוק על בזיון של ציבור גדול שיש בו תלמידי חכמים גדולים.

ובכן:
[אנחנו לא כופרים!!!
ולא אפיקורסים !!!
ולא כופרים בכל התורה כולה!!!].

שיהיה ברור לכל מי שקורא את התשובה הזו בין הוא מחסידי הרב עובדיה ובין אם הוא סתם אדם:
[אסור להרוג אותנו!!!]

מאוד כדאי שמישהו יגיד לרב עובדיה שיש בציבור הזה הרבה אנשים יראים ושלמים וצדיקים גמורים!!!

** יש בהם בני תורה גדולים אמתיים!!

** יש בהם חסידים ענקיים ואנשי מעשה!!

** יש בהם בעלי תפילה שהקב"ה שומע לתפילתם!!

** יש בציבור הזה אנשים שמקדשים שם שמים ברבים ומוסרים נפשם על הארץ ועל מצוותיה.

** יש שמוסרים את הנפש על ה' ועל תורתו.

** יש קדושי עליון של ממש.

** יש בציבור הזה אנשים שמוסרים את נפשם להגן על כל היהודים בארץ הזו. נכנסים לבתי מחבלים ועוצרים אותם באישון לילה. מסכנים את חייהם על מנת שיהודים יוכלו לישון בנחת בארץ הזו.

** יש אנשים שעוזבים את בתיהם ואת בני ביתם ושומרים על הגבולות למעננו ולמען כולנו.

** יש מהם אנשים שנלחמים מלחמת ה' בפועל ממש אל מול האש. ויש שעומדים מאחרי הקווים של האויב למען העם שהקב"ה קרא לו "בני בכורי". העם אשר בחר ה'.

[** גם מי שאינו בן תורה גדול ואינו לוחם בסיירת מטכ"ל - הוא יהודי קדוש שאסור להפיל אחת משערות ראשו ארצה!!!.]

אותם הוא מקלל??!!
אותם הוא קורא להרוג!!??!!

דע לך!!
אין לפחד מהקללות הללו כי "קללת חינם לא תבוא"! אבל אנחנו צריכים לדעת שהרב הזה הוא לא הרב שלנו!!!

אומר לך מה אני עושה. מאז הסכם אוסלו הארור. ומאז שנהרגו כמה מחברי הטובים וילדיהם - אני לא מחזיק בביתי שום סידור שלו ושום ספר מספריו.

לא מחרים אותו - אבל פשוט לא מסוגל.

אתה יכול לעשות כמוני. וזה הרבה יותר טוב מלריב איתו ולהתלהם עם חסידיו.

******

אני יודע שיש אנשים מאנשיו שקוראים את התשובה הזאת בשקיקה ומחפשים לעורר מהומות.

אליהם אני כותב. דעו לכם שיש גבול לזמן שאנחנו נוכל לכלוא את הציבור מלהגיב על דבריו.

כדאי שתעבירו אליו את המסר הזה.

מישהו עוד יקום יום אחד ויענה לו תשובה נוראה וכואבת על כל דבריו - וחבל. זה יהיה חילול השם נורא!!

חבל לעשות שנאת חינם בעם ישראל!!

חבל לעשות מחלוקת!!

חבל לפצל את העם בשעה שיש מלחמה כל כך כואבת!!

חבל לשחק לידי אויבינו ששוטפים את רחובות ירושלים בדם ילדים יהודים תמימים צדיקים.

{["והוא רחום יכפר עוון"]}

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן