השתכרות בפורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/02/18 10:27 כו בשבט התשעח

שאלה

ידוע שאין לברך ישירות על שמן זית מכיוון שהוא מזיק לגוף.

השאלה שלי היא כזו: האם בפורים אם אני יודע מראש שאני הולך לשתות כמות גדולה של אלכוהול(שזה מגיע כבר למצב שזה מזיק לגוף)

האם בכל זאת אני צריך לברך?

אין פה עניין של ספק ברכות להקל מראש גם אם יהיה מצב שאני בסופו של דבר לא אשתה כמות מזיקה כמו שתיכננתי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אם אתה נהנה בתחילת השתיה, יש לברך.

גם בפורים יש לשמור על הבריאות, ולא לשתות בצורה שתזיק לגוף. אפשר להגיע לשכרות בצורה איטית יותר של שילוב האלכוהול בגוף, עם אכילה משולבת, ולצאת ידי חובה לכל הדעות, מבלי להזיק לבריאות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן