9 הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/19 07:07 ו באב התשעט

שאלה

אני יודע ש9 הימים זה מסתיים ביום שני שבוע הבא ואני יודע ששיפוץ. נוהגים שלא לעשות אבל אני רציתי לייצר בסיס של שמשיה התהליך שמצריך ליבש בטון האם מותר להתחיל ביציקה ב9 הימים או להמתין עם זה עד אחרי 9 באב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, אנחנו מנסים שלא להסיח את הדעת מהאבלות, אך בד בבד לא להחריף יתר על המידה את ההלכות של ימים אלו.

על כן, אם מבחינתך לא יהיה נורא לדחות את זה לשבוע הבא - עדיף.

אולם אם השאלה היא האם מותר או אסור - הדבר מותר, ואין בכך איסור של בניית בית חתנות או דברים אחרים שמתחייבים מהציווי למעט בשמחה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן