7 נקיים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 27/08/18 22:40 טז באלול התשעח

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

כידוע שאחד מהדברים החשובים לאישה זו שמירת נידה, ואשתי מאוד מעוניינת לשמור את הנידה כפי שנקבע להלכה, כולל 7-ת הנקיים, למרות הקושי.

אני בעלה, אריאל, משתדל לערוך אורח חיים של בית יהודי לפי הלכה, הבעיה היא שכבר הרבה זמן אנחנו מנסים להתמודד עם התופעות לוואי שהלכה (חומרה) של 7-ת נקיים יוצרת בביתנו. אני מאמין שהלכה נקבעה כדרך חיים שאמורה להתאים לרב הציבור, כך שמקרים מיוחדים יטופלו על ידי רבנים או פוסקי הלכה. כבר מגמרא רואים בבירור, שההלכה נקבעת לרב לפי הגיון, אך לא תמיד, לא תמיד לפי הרוב, ולעיתים לפי עדות, כך שאין כלל מובהק לטעון מה נכון ומה לא.

כל חודש כשאשתי מסיימת את ימי נידה ומתחילה לספור את 7-ת הנקיים, אני כבר מגיע לשלב של עצבים, אנחנו רבים הרבה וכל מה שיוצא זו פגיעה בשלום בית. בנוסף לכך, על ידי הלכה (חומרה) זו אני מגיע לעניין של זרע לבטלה, למרות שממש משתדל להתאפק. חשוב לי להדגיש, שאני מבין לגמרי שרב הבעיה אצלי, ולפני הכל אני באמת ניסיתי להתמודד עם זה הרבה מאוד זמן, אבל תמיד חזרנו לאותה נקודה. בנוסף, אחרי הריון כנראה שזמן ביוץ של אשתי השתנה, ובגלל שמחזור שלה התארך מ5 ימים ל7-8 ימים, סביר שאנחנו גם מפספסים את זמן הביוץ, כי הוא נופל בזמן 7-ת הנקיים, וכבר זמן ניכר אנחנו לא יכולים להיכנס להריון.

רציתי לשאול אותך, למי אפשר לפנות, כדי לקבל ביטול ל7-ת הנקיים. כמובן, אני מדבר ממצב של פגיעה בשלום בית, וכמה שידוע רב ההלכה היא בשביל שלום בית, ולא בשביל פגיעה בזה, כולל נידה לפי התורה, שאמורה ליצור התחדשות וחיבור חזק יותר בין בעל לאישה, ולא להפך.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

אני מרגיש דרך שאלתך את הייסורים שאתם חווים, ומבקש לחזק אתכם. חיים על פי התורה והמצוות מצריכים עמל והשקעה. נזכור, כי לא מה שיותר קל הוא בהכרח נכון... וההתמודדות אצל כל אחד היא הניסיון הספציפי שלו.

1. אכן, לפי דין התורה, נדה אינה צריכה 7 נקיים, אלא די בספירת 7 ימים. אולם, מאז הגמרא נפסקה הלכה פסוקה של דין של 7 נקיים מחשש לימי זיבה, וכך התקבל לאורך הדורות.

אין בימינו הסמכות לבטל את מה שהושרש כדין מובהק. בעזרת ה', שתקום הסנהדרין יהיה ניתן לבחון את כל מה שהתווסף במהלך הדורות.

2. קליטת הריון - ניתן לפנות למכון פועה או לרופאה דתית שמכירים את הנושא, ויכולים לסדר את הימים.

3. בימים הקשים תנסו למצוא פעילויות שיעשירו את זוגיותכם בהתאם להלכה, ויש להוסיף בלימוד התורה עם קבוצת לומדים, וגם פעילות גופנית עוזרת להפיג מתח.

בברכת שנה טובה

יוגב כהן

-