רוצה לדעת כיצד להתפלל תפילת שחרית בבית לבד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/12/19 19:07 ג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חילוני שמתקרב בזמן האחרון לדת ואני רוצה לדעת כיצד להתפלל תפילת שחרית בבית לבד מכיוון שאינני יכול ללכת לבית כנסת בבוקר אשמח אם תוכל להסביר לי את אורך התפילה ומה צריך לקרוא

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה צריך סידור שכתובות בו הוראות ברורות למתפלל*. תפתח את הסידור ותתפלל את כל מה שרשום כתפילת שחרית.

במפגש הראשון עם הסידור כדאי לקרוא את כל התפילה עוד לפני התפילה עצמה, כדי לקרוא את ההוראות לפני כל קטע - מה אומרים ומה לא אומרים בכל יום. מתי עומדים ומתי יושבים. אתה יכול להתפלל רק מה אומרים ביחיד, אינך יכול לומר את מה שאומרים רק בציבור (מניין) מתפללים (כמו קדיש, וקדושה וברכו. קריאת התורה וכד').

ממליץ לך מאוד להגיע מפעם לפעם לבית כנסת (אפילו בשבת) לתפילה יחד עם כולם. כך מבינים ומתחברים לתפילה הרבה יותר.

*סידור רינת ישראל - יש קישור לסידור http://www.daat.ac.il/daat/sidurim/rinat-israel01.pdf

סידור קורן - https://korenpub.co.il/collections/siddurim

ממליץ לך לא לקנות סידור ברשת אלא להיכנס לבית כנסת או חנות ספרים ולראות את הסידורים הללו או לחפש סידור אחר, לקנות אחרי שדפדפת וראית שהסידור מתאים לך.

בהצלחה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן