קביעת מזוזה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 24/02/18 19:13 ט באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעקבות המצב הרפואי של אמא קשה לה לעלות לחדר השיינה בקומה העליונה.

ונאלצו לבנות מחיצה בסלון.

יש משקוף בכניסה לחדר מהסלון אבל ללא דלת בכוונת תחילה.

שאלתנו לכבודו.

האם חייב צריך או שמה אין צורך בקביעת מזוזה?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

רפואה שלמה ובשורות טובות.

- אם המחיצות הן לא עד התקרה, כמו שעושים במשרדי עבודה - אז אין צורך לקבוע מזוזה, כי אינו חדר בפני עצמו.

- אם המחיצות הן עד התקרה ויש שתי קורות ומשקוף מעליהן (כעין האות ח) וחדר השינה בגודל שלפחות 2 מטר על 2 מטר - יש לקבוע מזוזה ואף לברך כדעת השו"ע (בניגוד לדעת הרמב"ם שסובר שללא דלת אין חיוב במזוזה).

בברכה

יוגב כהן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן