יש בעיה לדבר עם בנים בסניף? ובקבוצת ווטסאפ?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/19 01:46 טו בכסלו התשפ

שאלה

היי.

אני חיה בחברה נפרדת. כרגע אנחנו בנוער ויש לנו קשר יותר אם הבנים. רוב הבנות מדברות איתם שוטף וגם בקבוצת ווטסאפ וכו', ו... ואני לא יודעת מה לעשות ואיך אני אמורה להתנהג! אפשר לדבר חופשי צחוקים או שזה לא מתאים? וגם יש איסור בהלכה על זה? ו מותר לדבר בקבוצה בווטסאפ? ( ואני מתכוונת יותר מהי ושלום וגם לא שיחות נפש סתם לדבר...). כאילו איך אני אמורה להתנהג בקשר לזה??

תודה רבה רבה.

תשובה

שלום לך.

השאלה שלך מאוד טובה, כי זה תחום שבו נדרש חוש מידה של כל אחד בינו לבין עצמו. באופן כללי, אפשר לדבר עם בנים כאשר יש בכך צורך. אם למשל מכינים פעולה, אפשר לדבר כדי לתכנן מה עושים וכו'. אם מדברים "סתם" בשביל הכיף והריגוש, את צודקת שיש בכך הרגל שיכול להכביד בהמשך, כי כל הזמן נרצה עוד ועוד מהריגוש הזה, ולפעמים זה יוצר מצבים לא נעימים, שלא מתאימים לגיל שבו עדיין לא יוצרים כדי להתחתן.

מוזמנת לקרוא תשובה לשאלה מאוד דומה, כאן:

https://www.makshivim.org.il/answer?id=705112

כמו כן תוכלי להקליד בעמוד החיפוש שלנו באתר חברים מקשיבים "לדבר", ותוכלי למצוא עוד תשובות.

ווטסאפ הוא עוד ערוץ של דיבור, שקיים היום לצד הטלפון והשיחה פנים אל פנים. אמנם לפעמים אנחנו מרגישים יותר בנוח לשתף בווטסאפ כי אנחנו לא נמצאים מול האדם, ויש לנו קצת זמן לחשוב בכל פעם על התגובה. ולכן לפעמים קורה ששיחות בווטסאפ "גולשות" למקומות שלאחר מכן לא נעים לנו בהם.

עצם המודעות לנטייה של שיחות חברתיות לגלוש לפעמים לקלות ראש, קירבת יתר בין בנות לבנים, וכו', היא כלי חשוב בהתמודדות. בתור אחת שיש לה את המודעות הזאת, את יכולה גם לקחת על עצמך להיות "שומרת הראש" של החברות והחברים, ולהיות זאת שמדי פעם, כשהחבר'ה מתחרפנים קצת בקבוצה, לכתוב משהו כמו: אוקיי חבר'ה, נסחפתם. "מה עושים בסוף ביום שלישי, מנגל או אופניים?". וכך תוכלי לבלום דיונים הזויים ולהכניס קצת רצינות לפעמים, וזה גם ישמור עלייך.

מוזמנת לספר לנו איך זה הולך, ונמשיך לחשוב יחד.

בהצלחה!