האם אפשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/10/19 21:01 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום וגמר חתימה טובה כבוד הרב אנחנו מוזמנים לפני כניסת החג לארוחת צהרים קטנה כי יתר האורחים נוסעים לא נוסעים בחג אז עושים את זה כדי שכולם יוכלו להגיע ולכבד את אלה שאינם נוסעים ושומרים רציתי להביא משהו לחג אוכל הם עושים הכל לבד ורציתי לקנות גלידה פרווה בכל מיני טעמים אבל אותה חנות פתוחה בשבת ולא מכירה מקום אחר שאפשר לקנות מה דעתך

תשובה

שלום וברכה

אין איסור לקנות בחנות שפתוחה בשבת.

הדבר כואב.

אם יש אפשרות לחזק דווקא שומרי שבת - יש לכך חשיבות מצד השבת וגם הווגנות מצד בין אדם לחברו.

אך אין להפוך את החנויות הפתוחות שבת לאיסור כניסה.

גם בשל העובדה שאין הלכה הקובעת כך.

וגם בשל העובדה שהכרזה כזו - תביא יותר חורבן מאשר בניין.

כל טוב