חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/09/13 02:15 ז בתשרי התשעד

שאלה

אם אני חוזרת על חטאים שוב ושוב בלי הפסקה, בלי יכולת להתחייב להתודה- איך אני אמורה לעשות תשובה, אם אין תשובה בלי קבלה לעתיד? אני מתחרטת ומצטערת, אבל בכל זאת לא מפסיקה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

מקובלנו כי 'האמור אחטא ואשוב אין מספיקין בידו' דהיינו מי שמלכתחילה עושה תשובה על מנת לשוב לאותו החטא תשובתולא תתקבל.

אם נדייק נראה כי התשובה נדחית רק אם מלכתחילה החוטא מתכנן לשוב לסורו, אולם אם באמת ובתמים הוא מקוה להפסיק אלא שהוא נכשל בדיעבד - גם אלף פעמים - תשובתו מתקבלת.

במילים אחרות, הנסיון להפסיק לחטוא הינו קשה ביותר, במיוחד אם מדובר בחטא שהפך להרגל. לכן, כששבים בתשובה קשה להיפטר באחת מכל ההרגלים השליליים שלנו ולהפוך לצדיקים. לפיכך, בשעת התשובה עליך לקבל על עצמך שני דברים:
א. לא להתייאש - תאמיני בעצמך שיום יבוא ותצליחי לשנות את הרגליך. גם אם לא מחר, ואולי אף לא בשנה הקרובה, בע"ה יגיע יום שתצליחי להשתנות ולתקן.
ב. להתקדם - כטבעו של תיקון יש עליות ומורדות. ייתכן ונפלת פעם או פעמיים, אך חשוב תמיד לנסות לתקן מעט. אין צורך לקום למחרת ולהיות בן אדם אחר, אך יש צורך לנסות כל פעם להמעיט בחטא, למתן אותו, לעדן אותו עד לנצחון מלא בע"ה.

גמר חתימה טובה,
אביאל