תפילת הדרך על נסיעה יום-יומית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/07/03 14:39 א באב התשסג

שאלה

שלום

רציתי לדעת מה ההלכה בדבר אמירת תפילת הדרך כעקרון, האם נסיעה יומיומית הלוך ושוב לנסיעות שגרה לעבודה הכרוכות באוטובוס או רכב מירושלים למודיעין נחשבות כדורשות תפילת הדרך או שמא ניתן לומר כי זו נסיעה שגרתית כמו עירונית מבחינתי ולכן אין לומר?

תשובה

שלום רב.
אין הבדל בין אם נוסעים כל יום דרך המצריכה תפילת הדרך ובין אם נוסעים אותה חד פעמית.
לכן ניתן לומר תפילת הדרך כל יום, או ניתן (ויש הרבה רבנים הפוסקים כך) להגיד במקרה כזה תפילת הדרך באמצע ברכת "שומע תפילה" של שחרית כך: "עמך ישראל ברחמים יהי רצון מפניך... ברוך את ה' שומע תפילה".
בברכה,
צבי קוסטינר.