תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 11/01/04 03:10 יז בטבת התשסד

שאלה

כבוד הרב

שאלתי את השאלה הזו את אחד הרבנים לפני כמה שבועות אך כנראה היתה איזושהיא בעיה כי לא קיבלתי תשובה.

השאלה היא לגבי התפילה.

האם אפשר להאריך ולהתפלל לבד בקצב שלי וביותר כוונה את התפילה כולה (קורבנות, פסוקי דזמרה וכו') או שעדיף להתפלל את כל התפילה יחד עם הציבור גם אם זה בא על חשבון הכוונה בתפילה?

תשובה

יש לתכנן את קצב התפילה כך שתגיע עם הציבור לתפילת עמידה ביחד,
(או לפחות לחזרת הש"ץ כדי שתוכל להרוויח תפילה בציבור, לדעת ה"חתם-סופר", וקדושה.)