תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 14/11/12 09:34 כט בחשון התשעג

שאלה

אם אדם חש צורך להתפנות לגדולים לקראת סוף תפלת 18..האם מותר להמשיך בתפילה?האם צריך להתפלל שוב 18?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

אדם שחש לנקביו (בייחוד לגדולים) אין גופו טהור ואינו יכול להתפלל.

לכן אדם שחש באמצע תפילת העמידה שהוא צריך ללכת לשירותים- חייב ללכת, והליכה אינה מהווה במקרה זה הפסק.
לכן ילך לשירותים יעשה את צרכיו יטול ידיו (ללא ברכה)ויחזור וימשיך תפילת עמידה מהמקום בו הפסיק.
לאחר התפילה יברך ברכת אשר יצר.

יש להקפיד שלא לדבר משום שהדיבור כן מהווה הפסק.

ויש לזכור כי לפני התפילה אדם צריך לבדוק בעצמו אם נצרך לנקביו כדי שיתפלל בגוף נקי.

בברכה
אור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן