תפילה לזיווג כאשר יש חבר

חדשות כיפה הרב חיים נבון 02/07/08 12:09 כט בסיון התשסח

שאלה

שלום, אני בת 24 ויש לי חבר רציני במשך כחודשיים. על פניו נראה (וגם מרגיש) שהקשר מוביל לחתונה (וגם דיברנו על זה אך אנחנו לא רוצים להיות פזיזים מדי ומעדיפים להכיר יותר לפני שאנחנו מגיעים לזה).

רציתי לדעת האם כאשר יש חבר עדיין צריך להתפלל לזיווג? הרי יכול להיות שהוא הזיווג שלי משמיים, ולכן אולי לא צריך להתפלל על משהו שכביכול כבר קיבלתי?

למילים יש כוח והן יכולות ליצור מציאות, ולכן נראה קצת תמוה להתפלל לזיווג כאשר אולי כבר מצאת אותו.

ומה בדבר תפילה של 40 יום (שיר השירים/נשמת כל חי) על זיווג? האם כדאי לעשות זאת כאשר את בתוך קשר רציני או שעדיף להתפלל במילים שלי שאם הוא הזיווג שלי- שימשיך טוב ושנוכל להקים בית נאמן בישראל ביחד?

תודה רבה.

תשובה

שלום וטוב.
אני מציע שתתפללי לה' שיזכה אותך במהרה לבנות בית נאמן בישראל. ובע"ה יהיה זה עם החבר הנוכחי. אך אם הדבר לא יסתדר, עדיין יש משמעות כללית לתפילה.
בהצלחה רבה.