תספורת נשים בספירת העומר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/18 22:13 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום ,

יש לי פוני והוא ארוך מידי ומפריע לי לראיה .

רציתי לדעת אם בזמן ספירת העומר מותר לי לקצר אותו בכדי שלא יפריע לי ?

תודה מראש .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

בימי הספירה נוהגים להימנע מעשיית דברים משמחים ובכללם תספורת שיש בה משום שמחה ולכן האיסור חל גם על נשים. אלא אם כן מדובר על אישה נשואה שקיצור השער נועד לשם צניעות ואילו רווקה תמתין עוד שבוע וחצי

ולהלן מקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עיינו בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133

לעמוד ספירת העומר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן