תנועה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/06/03 16:22 א בסיון התשסג

שאלה

היה לנו לפני כמה זמן שיחה על בינו ובינה והבנתי טוב מאד למה אסור חבר והשאלה שלי עכשיו האם יש בעיה שאני ידבר יארגן מנגלים ארוחות שבת וכו' הבנים והבנות יחד שיש שמירת מרחק מוחלטת!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אליענה שלום,
לכתחילה יש לעשות הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות,שהרי גמרא מפורשת היא(סוכה נא,ע"ב):" במוצאי יום טוב כו'. מאי תיקון גדול? - אמר רבי אלעזר: כאותה ששנינו, חלקה היתה בראשונה והקיפוה גזוזטרא, והתקינו שיהו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה. תנו רבנן: בראשונה היו נשים מבפנים ואנשים מבחוץ, והיו באים לידי קלות ראש, התקינו שיהו נשים יושבות מבחוץ ואנשים מבפנים. ועדיין היו באין לידי קלות ראש. התקינו שיהו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה".
ופירש רש"י שהנשים היו בעזרת נשים,והגברים ברחבה של הר הבית ובחיל.ולנשים התקינו בתוך עזרת הנשים מרפסת והוא הנקרא "תיקון גדול".
וכך פסק הרמב"ם להלכה (הלכות לולב פ"ח הי"ב):
"אף על פי שכל המועדות מצוה לשמוח בהן, בחג הסוכות היתה שם במקדש שמחה יתירה שנאמר ושמחתם לפני ה' אלהיכם שבעת ימים, וכיצד היו עושין ערב יום טוב הראשון היו מתקנין במקדש מקום לנשים מלמעלה ולאנשים מלמטה כדי שלא יתערבו אלו עם אלו".
לפיכך אני לא רואה בשמירת מרחק סביב מנגל ערובה לכך שלא יבואו לידי קלות ראש.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן