תיקון פגם הברית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/07/14 02:24 ג בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב, בגלל החופש הגדול השתנו לי הזמני שינה ובדרך כלל אני הולך לישון בבוקר ואני בעזרת השם בלי נדר רוצה לתקן על פגם הברית ולהפסיק את העוון החמור כמה שיותר מהר ולפי מה שאני יודע קריאת שמע שעל המיטה זה תיקון חשוב וגם מגן מפני מזיקים למינהם ואפילו הורג יותר מאלף מלאכי חבלה אז השאלה שלי היא האם אפשר לעשות תיקון חצות בלי הזכרת שם השם לפני עלות השחר למרות שאני הולך לישון כמה שעות אחרי ועוד שאלה האם לימוד תורה וקריאת תהילים גם הורגים מלאכי חבלה ועושים תיקון לפגם הברית? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. יכול אתה לעשות תיקון חצות כרגיל בנוסח המובוא בסידור.

2. בשער הכוונות בדרושי הלילה לרבינו האר"י זיע"א כתב שעיקר התיקון של הריגת המזיקים מחט זרע לבטלה- נעשה ע"י קריאת שמע שעל המיטה, אך בוודאי שגם על ידי לימוד תורה ותהילים - האדם מתקן את חטא זה. (ראה ויקרא רבה כה, כה)

ברכה והצלחה