תוכנות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 17/07/14 09:38 יט בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

לאחרונה התחלתי לקיים את עניין הקנין הרוחני, גזל באינטרנט וכו'

אבל עכשיו אני מבין שעשיתי טעות. איך אני, ילד בן 13, אמור לקנות תוכנות? אין לי רשיון עבודה ובטח שלא כרטיס אשראי כדי לקנות תוכנות. ההורים שלי לא יכולים לקנות לי כל תוכנה שארצה נכון?

הם קנו לי כמה אבל כבר לא נעים לי לבקש מהם (ודרך אגב ההורים שלי כל הזמן מורידים תוכנות והם לא הכי מרוצים שהם צריכים לשלם עלי). יש תוכנות שעולות 1200 ש"ח!!! אני לא יכול לעבוד וההורים שלי בטוח לא יסכימו לי תוכנה כל כך יקרה.

אני לא יכול עד גיל 18 (שאני יעבוד) לא להוריד תוכנות. אני צריך תוכנות ולא חיקויים זולים שלהם. שתבין שאין לי בעיה אם אני ירוויח כסף ויעבוד ולקנות תוכנות, אבל עכשיו גם ככה אני לא עובד, אז אין לי מה לעשות אלא להוריד את מה שאני רוצה. למה שאני יתאפק מלהוריד שפת תכנות למחשב, הא?? גם ככה אין לי דרך לקנות את זה.

מה לעשות?????

תשובה

לשואל: שלום,
נראה שאפשר להוריד מהאינטרנט תכנות ישנות שהחברות כבר אינם מוכרות ומלבד זה לילד בן 13 לא כדאי להתעסק כל הזמן אם התכנות וכדאי לו למצוא זמן גם ללימוד וחיזוק הבריאות.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה