ש

חדשות כיפה הרב משה קליין 25/02/02 10:38 יג באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה בנוגע למקום שירותי- בית החולים.

חלק מתפקידי הוא להיות בקשר מתמיד עם החולים במחלקה שלרוב כולל מגע גם עם הגברים שבינהם, לדוג' עזרה באכילה, הליכה, קימה מהמיטה וכדו'.

לכן רציתי לדעת מהי הדעה ההלכתית בסיטואציות כאלו.

תודה.

תשובה

לסעוד חולה על מיטת חוליו, בשעה שאין אחר היכול לעשות מעשה חסד זה, בשעה שיש בו מגע - צריך מידה רבה של זהירות.
כעקרון - בת שירות צריכה לעשות כל אשר ביכולתה על מנת לסייע בידי הצוות הרפואי והסיעודי לטפל בחולים.
כל פכעולה שיש בה מגע או קשר מתמשך צריכה להישקל אל מול הבדיקה מהי האלטרנטיבה הנאותה לסייע לחולה זה.
מערכת הבריאות מריכה לראות בבנות השרות כח עזר מסייע - ולכן צריכים ליתן לבת יכולת לשרת בצורה שלא תגרום לה קונפליקטים אמוניים ורוחניים.
וודאי שבשעה שהחולה זקוק לעזרה ואין מי שיסייע בידו לאכול או לרדת מן המיטה בדבר שהוא צורך גדול יכולה הבת לסייע בצורה חריגה וגם זאת בדרך של צניעות מירבית שהרי הרואה אישה טובלת בנהר ואינו מסייע לה הריהו בגדר חסיד שוטה.
כללו של דבר, סיוע ועזרה בבתי חולים אמורים להיעשות מתוך שמירה מוחלטת על כללי וגדרי הצניעות.
בברכת פסח כשר ושמח.