שריקה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 17/06/04 23:24 כח בסיון התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום !

רציתי לשאול את הרב האם גם שריקה במנגינה כלולה באיסור קול באשה ערוה.

בתודה מראש , רונן

תשובה

לרב רונן שלום רב:
בערוך השולחן או"ח סימן עה' סעיף ח' כותב שאיסור של קול באישה זה דווקא כששרה בפיה אבל לא כשמנגנת על הכלי מאחר ובזה לא שייך הרהור נראה ששריקה גם היא יש לה את אותו מעמד מאחר ולא מדובר בשירה היוצאת מפיה אלא הדבר דומה לקול היוצא מן הכלי, בחיי משה סימן עה' סעיף ד' מביא בשם שו"ת משנה הלכות ששמיעת הנגינה של אישה מותרת רק כשאינו רואה אותה כאשר מתכוון להנות מתנועותיה וכו' ולכן נראה שדברים אלו בוודאי נאמרים ג"כ על שריקה.
בברכת התורה: מיכאל ברום.