שרות לאומי

חדשות כיפה הרב משה קליין 03/03/02 09:32 יט באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב קליין,

בעקבות מאורעות השנה והשעה ,החלטתי שבעז''ה

ברצוני לתרום בשנה הבאה בתחום הבריאות.

ובאמת בדקתי את אחד מבתי החולים הטובים בארץ, ששומר גם על צביון דתי וב''ה התקבלתי.

הבעיה שלי היא שבאותו בית חולים על בנות השירות ללכת עם מדים לבנים [שלפי מה שראיתי הם ''קצת'' שקופים], השנה מותר לבנות גם ללבוש חצאית קצרה מתחת למדים, אך מברור שעשיתי אצל הרכזת הבנתי שבשנה הבאה הבנות תצטרכנה ללבוש מדים נטו ולא תינתן אפשרות ללבוש חולצה וחצאית מתחת למדים.

רצוני לתרום גדול מאוד, ולכן ברצוני לדעת האם יש מקום להתיר כזאת פריצה של גדרי הצניעות?

צריכים אותנו בבתי-החולים בעקבות המצב

אך איך נעשה את עבודתנו נאמנה כשאנחנו מרגישות כמו בחלון -ראווה?

שנשמע רק בשורות טובות

שבוע טוב

ל'

תשובה

יישר כח על שאלתך.
כל תרומה שיש בה מן הירידה, צריכה ליבון גדול האם אומרים לאדם שיזכה חברו והוא ישלם את המחיר ה"רוחני"
שהרי אין אומרים לו לאדם שיחטוא כדי שיזכה חבירו.
מדי בתי החולים יכולים להיות עפ"י ההלכה, אין בכך שום קושי והנהלות בתי החולים, ק"ו בי"ח ששומר על צביון דתי, חייבים לדעת זאת.
ברור לי כי אם זו תיהיה בקשה שהבנות יעמדו עליה - גם אנחנו ב"בת עמי" נסייע בעדן בשיחה ובקשה מן הנוגעים בכך בבית החולים.
עליי להדגיש ששנת השירות הינה שנה של עליה רוחנית, התקדשות בפרטי המעשה וודאי לא שנה של ירידה של דברים שאין בהם צורך.
דווקא עבודה בבי"ח על הקשיים האתגריים והרוחניים חייבת להיעשות בצניעות. וכל הרוצה להיטהר מסייעין בידו.
בברכת פסח כשר ושמח.