שני נושאים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 16/04/07 23:05 כח בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אלישע פיקסלר השלום והברכה!

שתי שאלו יש לי לשאול:

א. אם התורה בסופו של דבר (באחרית הימים) תשפיע של כלל האנושות, מדוע בחר הקב"ה להורידה לעולם דווקא ע"י עם נבחר, למה לא להנחיל אותה ישירות לכל האנשים? מה מטרת העם הנבחר?

ב. נושא אחר. מישהו שאל אותי ולא ידעתי מה להשיב לו. מדוע אין אנו יכולים לאסוף את כל הדיעות המקילות מכל הנושאים ההלכתיים וללכת לפיהם? למה א"א לסמוך לקולא על כך, אם יש מי שאומר את זה?

סליחה על האורך, ותודה מראש.

תשובה

שלום
א. כפי שה' לא ברא אותנו מושלמים אלא עם זכות החירה והאנשים צריכים לבחור בטוב, כך ה' בחר בעם שיהיה אור לגויים וילמד את כולם בבחירה חופשית כיצד לעבוד את ה' . עם ישראל נוצר מותאם לשליחות זווכך יקדם את כל העולם . כשכל אחד התפקיד המתאים לו.

ב. כיון ש:א. יתכן שיש קולות הסותרות זו את זו
ב. לפעמים זה מעיד שאין כאן עבודת ה' מלאה ורצון לעשות רצונו אלא בעיקר רצון למצוא דרך "להסתדר עם ההלכה"
כל טוב
אלישע פיקסלר