שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/10/02 21:11 יז בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

כתלמידה יוצא לי ללכת לישון אחרי חצות.

האם מותר לקרא קריאת שמע שעל המיטה אחרי חצות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואלת .

עקרונית עדיף לקרוא קריאת שמע שעל המטה לפני חצות הלילה , ובודאי למי שנוהג לברך ברכה זו בשם ומלכות .

אלא שכאשר הולכים לישון ( לא כמו ליל שבועות והושענא רבה שנשארים ערים ) מסמיכים את קריאת שמע לשינה כמו שכתוב בשולחן ערוך אורח חיים סימן רלט :

" קורא על מטתו פרשה ראשונה של שמע (דברים ו, ד - ט) ומברך: המפיל חבלי שינה על עיני וכו'. הגה: ויקרא קריאת שמע סמוך למטתו, ואין אוכלים ושותים ולא מדברים אחר קריאת שמע שעל מטתו, אלא יישן מיד, שנאמר: אמרו בלבבכם על משכבכם ודומו סלה (תהילים ד, ה) "

רק שבימינו כשיש חשמל ולילה יאיר כיום , השתנו השעות של השינה .
פעם ישנו מיד אחרי ערבית וארוחת ערב וקמו בחצות הלילה , היום ישנים אחרי חצות ...
ויש לדעת שמלכתחילה רצוי שלפני חצות הלילה ( שזמנה מופיע בלוחות והוא כמו חצות היום )
יש לקרוא את קריאת שמע על המיטה .
ואם לא קראת , תקראי גם בהמשך הלילה .

פרטי ההלכה שם בשו'ע ובבן איש חי פקודי )
.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן