שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 01/06/14 15:58 ג בסיון התשעד

שאלה

רציתי לשאול כמה שאלות..

אני בת 16 וגרה ביישוב דתי, אני מדריכה בבני עקיבא של ילדים בכיתה ד' קורה לי הרבה מקרים של נגיעה עם החניכים הבנים.. לא משו קיצוני רק כיפים וכאלה דברים.. רציתי לדעת עד כמה הדבר בעייתי, ואיך אני יכולה למנוע את זה,החניכים לא מבינים כ'כ את המושג שמירת נגיעה ואני לא יודעת מה לעשות במקרה שהם נוגעים בי..

יש לי עוד שאלה- קורה לי מקרים שיש פעמים שנפגשים עם החברה בגיל שלי ויש בנים שהם לא כ'כ שומרים נגיעה ויש מקרים שהם נגיד יתיישבו לידי בספה ותהיה נגיעה.. אני צריכה להגיד משהו? להתרחק?

ואם קורה סתם נגיד בסניף.. עוברים ליד בנים ובטעות נוגעים בהם וכו', האם זה דבר חמור? האם זה נחשב חטא גדול?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת:
שלום,
1. ילדים : כיוון שאינם בני מצווה ועדיין אינם נמצאים בגיל חינוך באיסור נגיעה ועל כן אין להחמיר.
2. לגבי בני גילך: צריך להקפיד ועדיף לקום מהמקום ולהיזהר מלהיכשל.
3. בדבר נגיעה בטעות: אין לחוש לזה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן