שמירת נגיעה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 28/04/11 22:21 כד בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

שלום !

אני כרגע בקורס מד"א וקורה וגם קרה לא פעם שנגעתי בבנים / הם נגעו בי כי התאמנו לקראת המשמרות .

האם זה מותר שיגעו בי ? כי ככה בעצם אני מתאמנת להציל חיים .

תודה !

תשובה

שלום!

בכל מה שקשור להצלת חיים בפועל, אין להבחין בין גברים לנשים, והמגמה צריכה להיות השתדלות מירבית לסיוע לנפגע בלא שיקולים נוספים.
בשעת הקורס לכאורה ניתן היה לומר שעדיף להימנע מתרגול על בני המין השני כדי לשמור על גדרי הצניעות בצורה מירבית, אך נראה שאין לומר כך שכן בסופו של דבר יש לתרגל בקורס את המציאות אליה מתכוננים בפועל, מציאות שבה יש גברים ונשים שהטיפול בהם לעתים שונה ומצריך מוכנות למצב ותרגול מוקדם.
על כן מגע שמגמתו עניינית ומכוונת לתרגול - מותר.

יחד עם זאת, המציאות הלא-פשוטה הזו מחייבת את האיזון ואת ההקפדה על הימנעות מקלות ראש בנושא הצניעות בכל מה שלא קשור לתרגול עצמו, החל מהזמן הנותר בקורס ועד למשמרות עצמן בפועל (שגם הן מן הסתם מעורבות וש בהן זמן פנוי רב).

עדכון התשובה בעקבות התגובה:
כמובן שיש להימנע מכל מגע שאיננו נצרך באופן ישיר ללמידה, כמו למשל במקרים שבהם אין הבדל בין גברים לנשים או ב´תרגול´ סתמי. במצב כזה על בנות לתרגל עם בנות ובנים עם בנים, ויש להמנע ממגע בכל סיטואציה לימודית שבה הוא איננו הכרחי ונדרש באופן ענייני.

כל טוב
יאיר