שם לבת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/03/11 09:38 י באדר ב'

שאלה

ב"ה

שלום רב,

נולדה לנו בת בר"ח אדר ב'ואנחנו מתלבטים בין: אדרת, עטרת ועטרה.

האם "עטרת" זוהי מילה בפני עצמה או סמיכות?

ואיזה שם עדיף?

נשמח לתשובה בהקדם.

תודה

תשובה

שלום!

המילה 'עטרת' בתנ"ך מתפרשת כתכשיט הניתן על הראש, ולרוב היא אכן נמצאת בסמיכות, כמו 'עטרת תפארת' (משלי ד,ט), 'עטרת פז' (תהלים כא,ד) ועוד.
אינני בקי מספיק בלשון כדי לקבוע האם המילה יכולה גם לעמוד לעצמה (אם כי ישנם רבים הקוראים כך לבנותיהם).
רק אעיר כי השם יכול להתאים למי שנולדה בר"ח אדר, שכן במגילה (ח,טו) נאמר "וּמָרְדֳּכַי יָצָא מִלִּפְנֵי הַמֶּלֶךְ בִּלְבוּשׁ מַלְכוּת תְּכֵלֶת וָחוּר וַעֲטֶרֶת זָהָב גְּדוֹלָה וְתַכְרִיךְ בּוּץ וְאַרְגָּמָן וְהָעִיר שׁוּשָׁן צָהֲלָה וְשָׂמֵחָה".
גם אדרת ועטרה שניהם שמות יפים וטובים, והטוב מביניהם הוא מה שתבחרו אתם לפי ראות עיניכם.

כל טוב
ומזל טוב
יאיר