שליחות בעולם הזה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 16/11/02 22:46 יא בכסלו התשסג

שאלה

מוצש"ק פרשת ויצא

לכבוד הרב שלום,

יש לי מספר שאלות בקשר לשליחותנו בעולם הזה:

1-האם יש לנו רק שליחות,מטרה אחת? ואם כן אז יש אפשרות שיהיו עוד "מיני-מטרות" בדרך עד למטרה,לשליוחות הגדולה?

2-האם יש זמן מוקצב עד לאותה מטרה? ואם נגיד סיימתי את מטרתי עד גיל שישים למשל,האם יש לי עוד שליחות אחרי השליחות הראשונה?

3-האם יש דרך מסויימת לשנות את אותה השליחות? למשל אם באמצע חיי אני חס וחלילה חוזרת בשאלה,אז השליחות העולם הזה נשארת אותה שליחות?

סליחה על האורך השאלות

שיר-לי

תשובה

שלום לשירלי

כל ימי חיי האדם יש לנו שליחות, ויותר מזה, בבית ברחוב בבוקר בערב תמיד יש שליחות ושליחויות הרבה.
כל פעם שתקדש שם שמים – או חלילה להפך, עמדת או נכשלת בשליחות.
אנו נשלחנו מבלי לדעת לאן ולמתי וכמה זמן.
וכל זמן שהנר דולק – צריך להאיר, לתקן ללמוד לשמור ולעשות. את ימיך ולילותיך עליך להעמיס במעשים טובים.
באהבת ישראל, באמונה ובחסד. יש לנו בודאי שליחויות אישיות ושליחויות ציבוריות, שליחויות קטנות וגדולות. כל דבר הוא חשוב ונעלה, ואין מקום לויתור או לקיצוץ.
צריך להתפלל הרבה להשם יתברך שלא נכשל חלילה ונזכור כי "לתקוני שדרתיך – לא לעוותי", נשלחנו לתקן ולא לעוות.
וכגודל השליחויות כן גודל הנסיונות שבחיים. יש קטנים ויש גדולים וכולם נועדו לברר את דרכנו. עלינו להתחזק בכל יום באמונתנו.
להמשיך את אור התורה הזורח מאברהם אבינו לא לתת לו חלילה לתנומה או הפסקה או כיבוי.
מלאך אחד עושה שליחות אחת. אדם עושה שליחויות הרבה ואחרית טוב ונעמוד במשימות הקדושות.
בהצלחה רבה.