שלושת השבועות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 02/07/07 21:19 טז בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אלישע פיקסלר שלום רב !!!

אני בוגר תיכון בפתח תקווה ובשנה הבאה בעז"ה אני אלמד בישיבת ההסדר "שדמות נריה" .

שאלתי היא : לחברי יש יום הולדת בתאריך

ה באב , האם מותר לחגוג את יום הולדתו בתאריך זה למרות שהוא חל בשלושת השבועות או שמא צריך לחגוג את יום הולדתו לאחר שלושת השבועות מכיון שאסור לשמוח או להנות בשלושת השבועות ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
בשלושת השבועות מותר להנות אך יש הגבלה על השמחה.
בתשעת הימים ישנם דינים חמורים יותר ולכן תקיימו את המסיבה לאחר ט' באב ותשמחו כדרכה של תורה.
ברכת הצלחה
אלישע פיקסלר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן