שכר בעולם הבא

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 07/05/14 17:36 ז באייר התשעד

שאלה

רציתי לשאול האם אדם שעושה מצווה ומתכוון בזמן שהוא עושה אותה שהוא מקיים מצווה...... מקבל אותו שכר (בעולם הבא) כמו אדם שעושה מצווה ולא התכוון בעשיית המצווה?

לדוגמא: אדם שקם באוטובוס ונתן למבוגר לשבת ובאותו רגע כיוון שהוא מקיים מצוות עשה מהתורה ( "מפני שיבה תקום והדרת פני זקן") האם שכרו בעולם הבא יהיה זהה לזה שרק קם ועבר מקום בלי לכוון בקיום המצווה?

תשובה

שלום,

יש הבדל רב בין השניים. כדי לצאת ידי חובת קיום מצווה צריך לכוון לעשותה, וזה מדרגה אחרת לגמרי מאדם אחר שעשה אותו מעשה לא מתוך תודעת מצווה.
אמנם גם בזה יש מדרגות. מי שקם לאדם מבוגר מתוך תודעה של חשיבות כבוד זקנים, גם ללא תודעת מצווה, מעלתו גבוהה הרבה יותר ממי שקם כי 'לא נעים'. הראשון קרוב מאוד לתודעת מצווה, גם אם הוא לא קורא לזה כך.
בקיצור, מדרגות.