שינוי שם משפחה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 17/03/10 15:45 ב בניסן התשע

שאלה

שלום רב

אני כהן

ניסיתי להוסיף לשם משפחתי "הכהן" אך במשרד הפנים אמרו שעלי לפנות לרבנות ולקבל אישור. האם תוכל להכוון אותי יותר במדויק למי עלי לפנות בנושא ואיך אדע בוודאות אם אני כהן?

תודה רבה.

יוסי

תשובה

שלום.
אם הם ביקשו את אישור הרבנות, עליך לפנות לרבנות המקומית בעירך והם ידאגו להמשיך את הטיפול.
כדי לדעת אם הינך כהן בוודאות, עליך להמתין עד שיבוא אליהו הנביא ויודיע לכל אחד את ייחוסו. עד אז, ניתן לסמוך ללא ספקות בשושלת משפחתך (אביך, סבך וכו'). רק במקרה של ספק שמתעורר יש להתייעץ ברב פוסק.
בשורות טובות.