שימוש ברמזור בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 12/12/02 12:28 ז בטבת התשסג

שאלה

האם מותר להשתמש ברמזורים של הולכי רגל בשבת?

תשובה

שלום לשואל

מצד אחד אתה אומר אם אני "משתמש" ברמזור של הולכי רגל דהיינו אני נשמע להוראות הרמזור, כי אז יוצא כאילו שאני "מסכים" לכך שאנשים נוסעים בשבת.
ואם אני עובר וחוצה את הכביש דווקא בירוק סימן שלא אכפת לי שיש רמזור אדום ואנשים נוסעים בשבת.
אך לא כן! יש אנשים שנוסעים בכביש בהיתר – כמו אמבולנסים ולצערנו יש אנשים שעדיין לא למדו, או שלא זכו לֶאור באורה של שבת קודש.
וכאשר אנשים אלו נוסעים בשבת הם נוסעים לפי כללי התחבורה.
אם תתחכם ותלך דווקא באור אדום כאילו שאינך מתחשב בנסיעת רכבים בשבת – אתה מסכן את עצמך בהליכה מסוכנת ביותר.
ואם יש ילדים שיראו אותך נוהג כך גם הם ינהגו כמותך ובכלל לא בטוח שהם יזהרו וישמרו, וגם אתה לא בטוח שאם תלך באדום תנצל.
ועל כן משום פיקוח נפש, אין לך להתעלם מהרמזורים לא בשבת ולא בימות החול, אלא לך כרגיל –
באדום עוצרים
בכתום חושבים (למכוניות)
בירוק הולכים
אל תצדק הרבה ותלך באדום אלא נהג כהלכה, וה' יתברך יעזרנו שיבוא משיח צדקנו ונשמור שבתות כהלכה, או שנשמור מהרה שתי שבתות כהלכה ומיד נגאל בזכות שבת המלכה אמן.