שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 05/02/11 21:37 א באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

מה קורה במקרה שבנאדם שכח לחתוך נייר לפני שבת וצריך ללכת לבית הכסא בשבת שהרי יש שני איסורים שאחד מהם חייב לעבור או לחתוך בשבת או " בל תשקצו" וגם משום "לא יהיה בך עקר" כאשר ימתין ולא יפנה עד מוצ"ש

תודה מראש דוד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

בשו"ת "משפטי עוזיאל", לראשל"צ בן ציון מאיר חי עוזיאל זצ"ל, התייחס לשאלתך בחלק ח סי' מא וכתב שעדיף וראוי לכל אדם לחתוך את הנייר קודם השבת.
בכל מקרה, כאשר לא חתך, יהיה מותר לחתוך כיוון שכבר במפעל מיצרים את הגליל עם חיתוכים ו"חיבור מיעוט שאינו במקום אחד אינו חיבור". גם אין תיקון של חתיכה שתולש כיוון שבמפעל כבר תיקנו את מידת האורך והרוחב של החתיכות.

חיים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן