שבת

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 31/12/08 15:53 ד בטבת התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

חבר שלי אמר לי לפני כמה ימים שהרב אמר סיפר להם על שמירת שבת והכול והוא דיבר על איזה כדורגלן שהוא שמר שבת אבל רק נסע

עכשיו השאלה שלי מכיוון שאני גם משחק כדורגל בשבת היא -

אם אני נוסע אבל לא מדליק חשמל וכול השאר

האם זה נקרא שאני שומר שבת?

ועוד שאלה לא קשורה לשבת.. אם אני מניח תפילין בצהריים אז מה אני צריך להתפלל?

תודה רבה ,

מנור

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אני מברך ומעודד את רצונך לשמור שבת. בכל תחום בחיים אנו לא מושלמים אך שואפים להתקדם. זוהי התשובה לשאלתך. נסיעה בשבת היא חילול שבת, ברם יש ערך בכך שאתה מנסה לשמור על שאר הלכות שבת כגון: חשמל וכו'. תמשיך בדרך זו וה' יתן לך את הכח גם להפסיק לנסוע בשבת ולהיות שומר שבת בכל מובן המילה.

לגבי התפילין, עליך לקרוא את 3 הפרשות של שמע ישראל (ללא הברכות שלפני ואחרי). לאר מכן התפלל תפילת מנחה רגילה (אשרי, שמונה עשרה ועלינו לשבח)

כל טוב,
רונן