שבת

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 24/06/04 01:35 ה בתמוז התשסד

שאלה

שלום וברכה,

אני מנהל זוטר בחברת היי טק גדולה(5-10 כפיפים).

במסגרת תפקיד שאני עומד להתחיל יתכן ויהיה צורך (לא של פיקוח נפש) לעבוד/לטוס לחו"ל בשבת.

כמובן שמקובל על המנהלים שלי שלא אעבוד בשבת אולם לא מקובל עליהם שכל הצוות באופן קטגורי לא יעבוד בשבת (במקרה "הצורך" כמובן).

המנהל שלי הציע כי במיקרים כאלו אני ארמוז לו והוא יתפעל את הנסיעות / עבודה.

ברור לי שמדובר בפינה אבל בכל זאת אשמח לקבל עצות בנושא.

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב:
בוודאי שאין כל דרך לרמוז למישהו אחר שיפעיל את המערכת וע"י כך לחלל שבת קיימת אפשרות שתשכנע אותם ותשפיע עליהם לא לחלל שבת ואולי יש כאן הזדמנות מיוחדת להשפיע טוב ולמנוע חילול שבת.
מיכאל ברום.