שבת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/11/02 19:23 ו בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת האם מותר לחטט באף בשבת, אם יש חשש שיתלשו שערות?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואל !

התלישה אסורה בשבת.

אמנם יש דברים שהם בגדר 'פסיק רישיה ולא ימות' – כלומר, אם אדם ילך ויחתוך ראשו של תרנגול כדי לתתו לילד לשחק בו, היוכל לחתוך את ראש התרנגול מבלי שימות ?

פשוט וברור שאדם לא מתכוון ב'חטטו' באף לתלוש שערות מהאף, אין לו כוונה, ואין לו הנאה בכך, הוא עושה זאת כדי לנקות את האף מלכלוך וצואה שיש בו. והן אמת שראוי לעשות זאת בצניעות ובנקיות ובפרט שהוא ליד אנשים.
ולכן, יקח ממחטה, מגבון נייר, ואל יעשה זאת ברעש ובלכלוך וגם בזה יש ענין של רגישות צבורית, ו"הצנע לכת אם א-לקיך".

למעשה יש מי שהחמיר בדבר.

אך יש פוסקים רבים האומרים שמותר מכיון :

א. אין כוונה למחטט לתלוש.
ב. זה לא "ניחא לה", ואין לו ענין בתלישת השער.
ג. זה לא מוכרח שכך יקרה, כי עובדה שאדם מחטט באף ולאו דוקא תולש, ופעמים רבות עושים כן ולא נתלשות שערות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן