שבת חתן

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 16/02/11 14:32 יב באדר א'

שאלה

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי דילמה משפחתית קשה. שני בני דודי חוגגים בדיוק באותה שבת שבת חתן- האחד בר מצווה והשני חתונה. אני חייבת לציין כי חתן הבר מצווה מגיע לארץ במיוחד במחו"ל ומצד שני לבן דוד השני אין בכלל משפחה פרט לנו. מה יותר 'חשוב' מבחינה הלכתית? מה אתם מציעים לי לעשות?

תשובה

שלום

א. מצוה גדולה לשמח את האנשים שאין להם מי שישמח אותם ובמספר מקומות התורה מצוה אותנו לשמח את הגר, היתום האלמנה מכיוון שאלו אנשים שאין להם אדם קרוב שידאג, יעזור, וישמח איתם בשמחתם.

צד נוסף הוא מצות "ואהבת לרעך כמוך", נסי להעמיד את עצמך במקום שני החתנים ולחשוב למי יותר חשוב שתבואי, אדם שיש מי שישמח אותו או אדם שאין לו.

ב. בכל מקרה, חשוב מאוד שתדברי עם שני הצדדים זמן מספיק לפני השבת בכדי לשתף אותם בשיקוליך, בשמחתך באירוע שלהם וכו'. לאחר שתדברי איתם סביר להניח שכל הצדדים יקבלו את הדברים באהבה ובהבנה וייתכן שאף הם ימליצו לך שהצעד שהחלטת הוא הנכון.

ג. אם תוכלי, תנסי לפגוש גם את החתן שלא באת לשמחתו לפני או אחרי השבת בכדי להשתתף בשמחתו ולשמחו.

שיהיה בשמחות.

בברכה,
חיים.