שבת או יום כיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/20 23:25 ד בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה יותר חשוב, שבת או כיפור ("שבת שבתון")? יום הכיפורים או שבת רגילה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כל, יש לתקן טעות נפוצה המופיעה גם בשאלתך- 'שבת שבתון' כתוב יותר על שבת מאשר על יום הכיפורים (שמות לא,טו; לה,ב; ויקרא כג,ג).

לגופה של השאלה: אי אפשר לענות 'מה יותר חשוב', שניהם חשובים וקדושים, כל יום בדרכו.

א. מבחינת העונש- חילול שבת חמור יותר מחילול יום כיפור. המחלל שבת נענש בסקילה (אם יש עדים והתראה), ואילו המחלל יום כיפור אינו נענש במיתה בידי אדם.

ב. הגדרת המחלל: מחלל שבת ביד רמה נחשב 'מומר', מחלל כיפור לא.

ג. קדושת היום. בראש חודש וחול המועד עולים לתורה ארבע אנשים, בחגים- חמישה, ביום כיפור המקודש יותר עולים לתורה ששה, ואילו בשבת, שקדושתה קבועה ועומדת, עולים לתורה שבעה עולים.

ד. אי אפשר לקחת ליום הכיפורים את הייחודיות שלו בתודעה היהודית. יום של כפרה לכלל ישראל.

ה. יש יותר מצוות ביום הכיפורים מאשר בשבת. היום הזה מסוגל, ואפשר לראות את זה בחוש, להתרוממות רוח אמיתית וכמיהה לעבודת ה'. הריכוז, התפילות, האווירה.

שמעתי פעם בדרשה מאת הרב וייצן: "בחיבור המופלא שיש בין הקב"ה לעם ישראל, הקב"ה יגיד שיום הכיפורים יותר חשוב ואנו נגיד ששבת יותר חשובה".

יוצא לפי דברינו, שלכל אחד מן הימים יש תכונות ואלמנטים המייחדים אותו.

שנה טובה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן