שבוע ט' באב

חדשות כיפה מכון שלזינגר 22/07/07 02:50 ז באב התשסז

שאלה

האם מותר לומר "שבוע טוב" ו"לילה טוב" בשבוע שחל בו ט' באב ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מבואר במשנ"ב תקנ"ד ס"ק מ"א (בשם א"כ, חיי אדם ושאר אחרונים) כי בט' באב לא רק שלא אומרים שלום כמבואר בשו"ע שם סעיף כ', אלא שגם לא אומרים צפרא טבא - בוקר טוב, בט' באב.
משמע שבשבוע שחל בו ט' באב לפני כניסת התענית - אין איסור.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן