שאלות לפני חתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 28/11/12 01:57 יד בכסלו התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

כמה שאלות לי אליך

1. אני מחפשת נוסח ברכת כלה, ישנם כמה נוסחים, קשה לי לבחור, האם מותר לשלב בין הנוסחים, ולחבר על דעת עצמי?

2. בנוגע לטבילה במקווה, באופן טבעי מי שתצטרף אליי לטבילה הראשונה יום לפני החתונה, תהיה אימי- גרושה, וסבתי - אלמנה, האם יש בכך עניין שמי שמלווה אותי היא לא נשואה, האם יכולה להיות עבורי השפעה?

3. אותה בעיה היא בעניין הכתובה וליווי לתוך החופה, משום שאימי גרושה, האם זה לא טוב שהיא זו שתוביל אותי לחופה? ונהוג לשמור אצלה על הכתובה לאחר החתונה, האם מותר לי לתת לה אותה למרות שהיא גרושה?

תודה רבה על הקדשת הזמן שלך

בברכה,

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית מזל טוב! יהי רצון מלפני אבינו שבשמיים שיהא בנינכם בניין עדי עד.

לשאלות:
1. נוסח ברכת כלה אינו קבוע במקורות ולכן אינו סגור, אמנם, רוב הנוסחים יסודם בהררי קודש ולכן פחות מומלץ לערבב בין הנוסחים.
אני מציע א. לבחור נוסח שהכי מדבר אליך
ב. להוסיף תפילות משלך בלשונך.

מקובל גם לקבל פתקים עם שמות של אנשים הזקוקים לישועה ולהתפלל עליהם, הן בכסא הכלה והן בחופה.
טיפ חשוב- לא להאריך יותר מדי בתפילה בכסא הכלה לאחר כיסוי הינומה- החתן שלך כבר מחכה לך בחופה!!!

והעיקר שיהיה בנחת

2. לעניין הטבילה- אין בעיה.

3. לעניין הליווי לחופה, יש שהקפידו שמי שמלווה את החתן והכלה לחופה יהיה זוג נשוי וראו בכך סגולה טובה לשלמות הנישואין של הזוג הצעיר.
אמנם יש שלא הקפידו על כך- וגדול השלום וחשוב לא להעליב איש בייחוד לא את אימך ביום החתונה.

אם אפשר שלצד אמך שתלווה אותך יצעדו גם זוג שהוא נשוי וקרוב ומחובר אליך- מה טוב.

לעניין שמירת הכתובה- לתת לאמא לשמור ואין בכך בעיה.

ברכה הצלחה ושמחה בכל.
אור