שאלה דחופה!!!

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 19/11/02 00:08 יד בכסלו התשסג

שאלה

רב יקר, שאלה לי אלייך!

יש לי חברה, ולאחרונה היא התחזקה מאוד בענייני הדת, מתפללת ביתר כוונה, ומקפידה ומדקדקת על קטן - כגדול. אך ישנה בעיה - הילדה מתאפרת, והיא לדעתי בכול אופן - צעירה מאוד (כיתה י') וכך כביכול יש ניגוד אינטרסים, שהרי האיפור (והוא די כבד: צללית, אודם, סומק וכ"ו) הוא ההפך מצניעות, וזה הורס את ההתחזקות של הבת. ולסיכום:

א) האם הילדה עושה מעשה מותר ונכון?

ב) האם עלי להעיר בנימוס מירבי לילדה??

משוועת לתשובה מיידית

כל טוב ואושר רב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מקווה שאת מקבל את תשובתי די בהקדם – באופן יחסי לפחות, תרשי לי קצת להתבונן בשאלתך עצמה.
פעם את קוראת לנערה "יש לי חברה" (כיתה י') פעם את אומרת עליה "ילדה" והסתירה הזאת מעידה שאת אמא שלה, או שאת חושבת שאת אמא שלה.

אני לא כל כך מבין אותך, למה להעיר? למהלך להעיר. למה להעיר בנימוס?
מישהו מסתכל עליך ואומר לך אם לשים אודם בשפתיים או לא?
מה זה הורסת את הבת? היא רוצה לנאות את עצמה, ולהיות יפה – זה גרוע? זה אסור? זה פשע?
מה היא מתאפרת ויוצאת לשחק עם גברים? את הרי מציינת שהיא צנועה ומקפידה ומדקדקת על קלה כבחמורה אני פשוט לא מבין אותך.
לי זה נשמע כ"חטטנות" של מישהו שחושבת שיש לה "בעלות" על החברות – הילדות שלה.
אני בכוונה מתייחס אליך בנקודה זו, כי נדמה לי שלפעמים מפריזים יותר מדי ב"הערות" ובגלישה לתחומים לא לך.
הבחורה טובה ויראת השם - לפי דבריך, היא אינה משרכת רגליה חלילה ואין לה התרברבות היא בסך הכל רוצה להיות יפה.
היא רוצה להרגיש טוב, והאיפור עושה לה טוב. אם יש לך מידע אחר, ואת רואה שזהו איסור שלא "לשמה" אלא לשם דברים לא יפים, אז יש מקום לדבר איתה "מסביב"
אך כעת אינני רואה סיבה וטעם שתתערבי לה בחיים. יתכן מאוד שאת בעוד שנה שנתיים תצטרפי ל"מעגל הנשים המתאפרות", אז היא הקדימה אותך – לא נורא לך ולא נורא לה.
בהצלחה בחופה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן