רכילות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 21/06/04 22:44 ב בתמוז התשסד

שאלה

שלום לרב.

רציתי לשאול את דעת הרב בנושא רכילות- הבנתי שאם מזכירים למישהו משהו שגורם לו רגשות שלילים כלפי פלוני - זו רכילות.

האם כל דבר קטן שיכול להזכיר לו רגשות שלילים זה רכילות?

אז לפי זה, האם אסור לאבא לשאול את בנו איך בצבא כי אולי יש לבן מפקד או חבר שמתאכזר אליו? ואז השאלה תזכיר לבן את רגשותיו השלילים כלפיו?

והאם אסור לאמא לשאול את הבן שלה איך היה בטיול או בבית ספר בגלל שאולי היה איזה חבר שהציק לו כל הטיול והשאלה תזכיר לו את זה ואת הרגשות השלילים כלפיו?

ולמשל לשאול חבר איך היה במבחן- אולי המורה דפק לו מבחן מאוד קשה והוא בלי שום קשר לא מתלהב מהמורה הזה והשאלה תזכיר לו את הרגשות השלילים ולכן זה אסור?

וכן לשאול את החבר אם הוא מוכן למבחן בגרות- אולי המורה הגיש אותו על ציון נמוך שלא מגיע לו לדעתו, ושוב אותו סיפור כמו למעלה?

או לשאול חבר איך היה במגרש כשהוא שיחק- אולי איזה אדם תופס לו את המגרש בקביעות , ועוד פעם אותו סיפור?

ואולי ואולי ואולי

האם צריך לחשוש עד כדי כך?

או שמותר לשאול שאלות מהסוג הזה?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב:
איסור רכילות משמעותו להעביר מידע על השני גם אם זה לא לצורך, מצד שני אמירת משפטים או אמירה שעלולה לעורר אצל השני רגשות שליליים כלפי פלוני בגדר רכילות ולכן התשובה לגבי כל השאלות שנשאלו העניין לא שייך לרכילות.
מיכאל ברום.