רופא נשים גבר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 13/05/10 09:37 כט באייר התשע

שאלה

שלום רב!

אני נכנסתי לשליש השני של ההריון ועליי לבצע בדיקת אולטרסאונד לסקירת מערכות מוקדמת.

רוב הרופאים שמבצעים את הבדיקה הינם גברים. בטעות נקבע לי בהתחלה תור לרופא ואני אחרי שחיכיתי לתור הזה שבועיים לא הסכמתי לבצע את הבדיקה אצלו. כרגע קשה לי מאוד למצוא תור פנוי לרופאה ויש לי רק כ-10 ימים עד תום זמן לביצוע הבדיקה. יש רופאה אחת שיש אליה תור פנוי - אני צריכה לנסוע מנתניה עד כפר קרע.

מה אומרת ההלכה בקשר לבדיקות מסוג הזה אצל רופא נשים/אולארסאונד שהינו גבר?

תודה,

ג'ולי

תשובה

חלק גדול מהפוסקים מתירים לעבור בדיקה אצל רופא גבר . לכי לשם עם בעלך.