קריאת תהילים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 21/10/02 20:56 טו בחשון התשסג

שאלה

שלום

יש לי שאלה:

אם אני קוראת תהילים ובסוף אומרת לעילוי נשמת או לרפואת משהו.

האם מותר לי לקרוא את התהילים בלילה?

תענה לי על השאלה הזאת בבקשה בהקדם כי אני רוצה להמשיך לקרוא תהילים.

תודה מראש

עמיה

תשובה

שלום לעמיה

אמירת תהילים כמו קריאת מקרא בכלל נאמרת ביום .
על פי הכלל שמשה רבינו שהה במרום ארבעים יום וארבעים לילה .
כיצד הבחין שם למעלה מן השמש , ביום ובלילה ?
אמרו חז'ל שכאשר למדו השי"ת תורה שבכתב ידע שזהו יום , וכאשר לימדו תורה שבעל פה ידע שזהו לילה .
והמקובלים הסבירו מדוע אין קוראים מקרא בלילה .
בימינו רבנים רבים פוסקים כך שאין לקרוא מקרא בלילה , אלא אם כן לומדים פסוקים ופרשנים .
אולם , כדאי לציין שדעת הרב שלום משאש למשל שאין להקפיד על כך כי בלילה יש זמן לאנשים ללמוד יותר מביום ובפרט אם הם עובדים .
ומי שלא יקרא בלילה לא ילמד בכלל .

אך גם הגאון הרב מרדכי אליהו שליט'א סובר שאם אין לאשה זמן ללמוד תהילים אלא בלילה , שהיא יכולה ללמוד.

ואם את רוצה לצאת ידי חובת כל הדעות , קראי ביום .
ואם זמנך קצוב ביום ואינך יכולה , אפשר שתקראי בלילה .

בברכה רבה .