קריאת שם לילד

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 20/03/02 03:45 ז בניסן התשסב

שאלה

האם יש עניין לברר עם רב האם השם בו אנו רוצים לקרוא לבננו הוא שם טוב מבחינה קבלית וכד'

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

נכון לא לקרוא לילד בשם אדם רשע (מהמציאות, וגם מהתנ"ך). ואת זאת רצוי לברר לפני מתן השם.
ישנן עוד כמה הסתייגויות כגון: לקרוא בשם אדם שנפטר צעיר) אך לא מבחינה קבלית.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן